<![CDATA[gratefulgiving.nl - Blog]]>Sun, 07 Mar 2021 12:51:48 -0800Weebly<![CDATA[Doneren? Ja, graag!]]>Tue, 02 Mar 2021 22:31:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/doneren-ja-graagWilt u een donatie aan de stichting doen? U kunt een bedrag op onze rekening overmaken! 

Stichting GratefulGiving - SNS Bank 
NL56 SNSB 8833 6505 37


De stichting heeft ook een ANBI status! Dit houdt in dat donateurs (ook particulieren!) hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Hiervoor moet de gift worden vastgelegd in een overeenkomt. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact met ons op. ]]>
<![CDATA[Project SPI - Paramaribo]]>Tue, 02 Mar 2021 22:24:41 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-spi-paramariboBeste lezer,
Vandaag heeft Stichting GratefulGiving een donatie gedaan aan het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI), waarbij dhr Phalai de donatie in ontvangst heeft genomen. Hierbij ging het om rekenboeken van Wereld in Getallen van groep 4 tm 7. Met dank aan donateur Rafia Soebhan.
De donatie is gedaan door Vandana Ramlal-Chander van Stichting Teach Consciously. Zij is een gepassioneerde docent, trainer, coach en pedagoog. Stichting Teach Consciously heeft ten doel opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren te ondersteunen middels onderzoek, gerichte interventies en betekenisvolle activiteiten. De stichting is tevens erkend door de Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (van Suriname). In de toekomst zullen we zeker nog samenwerken met deze stichting.

Together, we all can make a difference]]>
<![CDATA[Project Mungra Medisch Centrum - Nickerie]]>Mon, 15 Feb 2021 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-mungra-medisch-centrum-nickerieBeste lezer,
Op maandag 15 februari heeft stichting Gratefulgiving een donatie gedaan aan het Mungra Medisch Centrum in het district Nickerie. Wij hebben vanuit Nederland dozen met medicijnen, hydrobags, verband, incontinentiemateriaal en infuusslagen verstuurd naar dit ziekenhuis.
De donatie werd gedaan in verband met het coronavirus en om de medewerkers in de zorg te steunen. Een grote dank aan alle medische en zorgmedewerkers voor hun inzet. Wij willen verder een ieder bedanken die bijgedragen heeft aan dit mooi project met name de donateurs: Ashima Alibux voor de medische artikelen, de heer Gangaram Panday voor het inklaren van de dozen (bedrijf Sadilo) en familie Jairam voor de logistiek. We gaan de komende tijd nog 30 dozen in Suriname aan verschillende instanties doneren dus houd ons pagina in de gate!
Namens het bestuur van stichting Gratefulgiving

Together we all can make a difference]]>
<![CDATA[Het stoelenproject - Amsterdam]]>Wed, 30 Dec 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/het-stoelenproject-amsterdamHet jaar sluit Stichting GratefulGiving af met een donatie aan het Stoelenproject in Amsterdam. Wij hebben maaltijden geregeld voor 30 daklozen van Amsterdam
“Geen mens is hetzelfde, iedereen is uniek. Dat geldt ook voor dak- en thuislozen.” Dat is de visie van Het Stoelenproject, die wij zeker met hen delen.
Stoelenproject / Koken in een andere keuken is opgericht in 1989 en is een laagdrempelige opvang voor mensen die dak- en/of thuisloos zijn in Amsterdam. Iedere avond van 15 september tot en met 30 april bieden zij onderdak en eten en drinken aan 50 daklozen (nu 30 vanwege Corona).
Dankzij onze trouwe sponsor Roti Tori, hebben wij een royale maaltijd geregeld voor de daklozen van Amsterdam. De donatie bestond namelijk uit: Rijst, groente, kip en maarliefst 3 toetjes (Bojo, en 2 custartd toetjes)!


​]]>
<![CDATA[Project voor de ouderen - Den Haag]]>Thu, 19 Nov 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-voor-de-ouderen-den-haagBeste lezer,
Woensdag 19 november heeft Stichting GratefulGiving in samenwerking met
Stichting EEKTA een donatie gedaan aan 115 ouderen. Wij hebben een goed gevulde portie nasi met een stukje bojo, een custard toetje, gulab jamun en barfi aan deze ouderen gegeven.
De donatie werd gedaan in verband met Divali en ter nagedachtenis van Aniel Kienno.
Wij willen iedereen bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd, met name Roti tori voor het doneren van de maaltijden, Shama voor het doneren van de bojo, Furoz en Savitri voor het doneren van de gulab jamun en barfi, Waroena en Lakshmi voor hun bijdrage, Sunda BV als sponsor en alle vrijwilligers van EEKTA die hebben meegeholpen.
~ Together we all can make a difference ~]]>
<![CDATA[Artikel in DBS (Dagblad Suriname)]]>Tue, 13 Oct 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/artikel-in-dbs-dagblad-suriname
​In Dagblad Suriname!

Het artikel is ook online te lezen:
https://www.dbsuriname.com/.../samenwerking-voor.../
]]>
<![CDATA[​Project 1: Corona-hulp Suriname]]>Mon, 12 Oct 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-1-corona-hulp-surinameBeste lezer, 
Zaterdag 10 oktober hebben wij het project  in Suriname afgerond.  Waardebonnen zijn gedoneerd aan 18 hulpbehoevende gezinnen uit Paramaribo, Wanica en Saramacca. Dit hebben wij gedaan met het geld die wij via de GoFundMe hebben opgehaald. Ons dank gaat uit aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Verder willen wij ook Lions Club Paramaribo Central en Leo Club Gadotjo bedanken voor het helpen identificeren van hulpbehoevende gezinnen en de hulp bij de overhandigen.
Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina waarbij onze Ambasador in Suriname, Shahied Kadir, de overhandiging van de waardebonnen deed. 
Link Facebook video: ​https://fb.watch/1RumAjMarW/
]]>
<![CDATA[​Project 2: Corona-hulp Suriname]]>Mon, 31 Aug 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-2-corona-hulp-surinameBeste lezer,

Zondag 30 augustus hebben wij in samenwerking met Lions Club Paramaribo Central een van onze projecten uitgevoerd. Wij hebben 20 gezinnen met kinderen (18 in Saramacca en 2 in Wanica) een waardebon ter waarde van SRD 250 gegeven, die de kinderen kunnen uitbesteden aan schoolspullen. Onze Amasador in Suriname, Shahied Kadir, was aanwezig bij de overhandigingen.
Dit project is uitgevoerd met een deel van het geld van de crowdfunding in juli. Wij willen nogmaals alle donateurs hiervoor bedanken. Zonder jullie was dit project niet mogelijk geweest!
Lees meer over dit project in het artikel hieronder 👇🏽

https://www.gfcnieuws.com/hulpbehoeftige-gezinnen.../ Minder weergeven]]>
<![CDATA[Project Coronahulp - Nickerie]]>Wed, 24 Jun 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-coronahulp-nickerie❗️ Update ❗️
Met de donaties van Restaurant Roti Tori en andere donateurs hebben wij ons eerste project gerealiseerd. Stichting GratefulGiving heeft 1000 SRD aan 10 hulpbehoevende gezinnen in Nickerie gedoneerd. Het geldbedrag is om dagelijkse voorzieningen en maandelijkse lasten te bekostigen
Wij willen alle donateurs en restaurant Roti Tori hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Ook een speciale dank aan Ashiesh Chedalal die geholpen heeft om de donaties aan de families af te geven.

Het bedrag dat wij momenteel via GoFund inzamelen zal naar andere gezinnen gaan voornamelijk in Paramaribo, Wanica, Commewijne en Saramacca.

Nogmaals bedankt voor alle steun,

Namens het bestuur van stichting GratefulGiving
]]>
<![CDATA[Project Corona-Hulp Suriname - UPDATE]]>Sun, 21 Jun 2020 20:41:32 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-corona-hulp-suriname-updateBeste lezer,
Zoals u mogelijk heeft gezien is Stichting GratefulGiving begonnen met een inzamelingsactie om behoeftige gezinnen in Suriname te ondersteunen door middel van het doneren van een geldbedrag. Veel Surinaamse gezinnen verliezen door de lockdown hun bron van inkomsten.
Het was ons streven om 10 gezinnen te steunen met een geldbedrag van SRD 1000,-. Na het publiceren van het project waren wij enorm verbaasd en ontroerd door de steun die dit project heeft mogen ontvangen. Het is hoopgevend om te zien hoe de Surinaamse gemeenschap, die verspreid is over de hele wereld, in tijden van nood samen kan komen om terug te geven aan de Surinaamse samenleving. Het is ons streven als stichting, en als trotse Surinamers, om zoveel mogelijk gezinnen te ondersteunen. Hierom hebben wij besloten het doel van de GoFundMe te verhogen naar EUR 2000,-.
De reden dat wij ervoor kiezen om het bedrag nu te verhogen is vanwege het feit dat we een samenwerking aangaan met Paramaribo Central Lions Club.
Lions club Paramaribo central is 63 jaar oud. De oudste club in Suriname en de grondlegger van het lionisme in Suriname en het Caraibisch gebied district 60 A Region 1.
Wij gaan deze samenwerking aan omdat de Lions club met meer behoeftige families in contact kan komen. Hierdoor kunnen wij dus meer gezinnen helpen dan de initiële verwachting van 10 gezinnen. Ons streven is om ook gezinnen uit andere districten te helpen (naast Paramaribo: Wanica, Commewijne en Saramacca). Uiteraard zal dit afhangen van de donaties die wij ontvangen. Verder zal een deel van de donatie bestaan uit voedselbonnen dat wordt aangevuld tot 1000 SRD met cashgeld. Onze ambassadeur in Suriname zal de donaties persoonlijk bij de gezinnen langs brengen.
Wederom vragen wij om uw steun bij dit project. Het delen van dit bericht wordt enorm op prijs gesteld.
Namens het bestuur van Stichting GratefulGiving

Link voor donatie: ​https://gf.me/u/x9ccsb

]]>
<![CDATA[Shahied Kadir - Introductie]]>Sun, 21 Jun 2020 20:30:50 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/shahied-kadir-introductie​Mijn naam is Shahied Kadir en ik ben 22 jaar, woonachtig in Suriname. Ik zal als Ambassadeur in Suriname voor Stichting Greatful Giving fungeren. Ik ben al afgestudeerd met de graad Bachelor Of Science in Mechanical Engineering aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en ben nu werkzaam bij CCC Group Industrial Company. Sedert 2015 ben ik actief in sociale en studenten organisaties, waarbij ik afgelopen jaar kon fungeren als voorzitter van de Student Chapter van Society of Petroleum Engineers Suriname (SPESUR).
Sinds mijn jeugd vond ik het uitvoeren van vrijwilligerswerk een leuk activiteit in mijn leven, doordat mijn ouders het altijd deden en gaan blijven doen voor sociale en moslim organisaties. Andere mensen helpen is iets van mijn leven geworden, waardoor ik het heel graag doe met veel liefde en enthousiasme.
Het team van Stichting GratefulGiving zijn met prachtige initiatieven bezig om mensen in Suriname te helpen en het is mij een eer om deel van uit te kunnen maken van hun team. Hierbij kijk ik ernaar uit om samen met het team projecten uit te voeren in Suriname voor de Surinaamse samenleving.]]>
<![CDATA[Project corona-hulp Suriname]]>Tue, 16 Jun 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-corona-hulp-suriname
Beste mensen,
Vanuit Stichting GratefulGiving zijn wij bezig met het organiseren van projecten om hulpbehoevende gezinnen in Suriname te helpen. Ten gevolge van de coronacrisis hebben veel gezinnen het extra zwaar om hun dagelijkse voorzieningen en maandelijkse lasten te bekostigen. Dit raakt vooral de hulpbehoevenden, omdat zij tijdens de “total-lockdown” geen inkomsten hebben. De reden dat wij kiezen om geld te doneren in plaats van standaard voedselpakketten is dat wij deze gezinnen zelf de gelegenheid willen geven om het geld uit te besteden aan datgene waar zij behoefte aan hebben.
Doelgroep:
Wij willen graag hulpbehoevende gezinnen in Paramaribo helpen middels een donatie. Denk dan aan grote gezinnen met meerdere kinderen, mantelzorgers en ouderen.
Momenteel hebben wij een lijst van een aantal gezinnen die hulp kunnen gebruiken en ons uiteindelijke doel is om minimaal 10 gezinnen te helpen.
Het plan:
Wij willen aan elk gezin 1000 SRD doneren. Dit zal voldoende zijn om minimaal 2 maanden de maandelijkse lasten te bekostigen (gas, water, licht, huur, boodschappen etc.). De omstandigheden laten het niet toe dat we zelf de donaties in Suriname kunnen doen, maar wij hebben een contactpersoon die dit geld kan afgeven. Het gezin zal een ontvangstbevestiging ondertekenen.
Donatie:
De donatie bestaat uit een vrijwillige bijdrage. Dit houdt in dat u dus niet 1000 SRD (wisselkoers 1:15 dus ongeveer 66€) hoeft te doneren. Na ontvangst van alle donaties zullen wij kijken wat het bedrag is en indien nodig afronden vanuit onze kas, zodat elk gezin hetzelfde bedrag ontvangt. Wij willen zoveel mogelijk gezinnen helpen, en als wij meer donaties ontvangen dan 10.000 SRD, zullen wij opzoek gaan naar meerdere gezinnen die hier behoefte aan hebben.
Momenteel- Nickerie
Onze eerste donaties zijn binnen. Restaurant Roti Tori zal dit project steunen door haar dagomzet van 06-06-2020 aan ons te doneren. Onze andere vaste donateurs hebben ook een bijdrage hieraan geleverd. Dit project is inmiddels in werking, waarbij wij aan 10 gezinnen het geldbedrag zullen doneren. Het bedrag dat wij via de GoFund willen inzamelen zal naar andere gezinnen gaan.
Wij als stichting kunnen uw hulp goed gebruiken. Hoe meer donaties er komen, hoe meer gezinnen wij kunnen helpen. Mocht u nog vragen hebben over de uitvoering van ons project, kunt u gerust contact opnemen met ons.
Namens Het bestuur van Stichting GratefulGiving
~ Together, We All Can Make A Difference

Link voor donatie: ​https://gf.me/u/x9ccsb

]]>
<![CDATA[Project Crowdfunding voor ongedocumenteerde jongeren - Coronacrisis]]>Tue, 21 Apr 2020 16:46:24 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-crowdfunding-voor-ongedocumenteerde-jongeren-coronacrisis Hallo allemaal!
Op 21 April zijn wij ,de leden van stichting gratefulgiving , langsgeweest bij een opvang voor ongedocumenteerde jongeren in Amsterdam. Door Europese immigratieregels vallen deze jongens tussen wal en schip vanwege de ”Dublin Claim”. Dit houdt in dat het eerste land van aankomst voor 18 maanden verantwoordelijk is voor de procedure van een asielzoeker en in deze periode kan er nergens anders asiel worden aangevraagd. Door dit systeem worden mensen gedwongen 18 maanden in illegaliteit te leven voor ze überhaupt aan een procedure kunnen beginnen. Wij wilden deze jongeren een hart onder de riem steken en zijn een crowdfunding gestart waarbij er €605 is opgebracht!! Daar zijn wij ontzettend blij mee❤️
Met dit bedrag hebben wij levensmiddelen en schoonmaakmiddelen gekocht namelijk:
160 Kg long grain rijst
80 L olie
25 Kg zout
75 Kg suiker
18 trays maggi blokjes
40 Kg tomatenpuree
6 grote blikken tonijn (10,2 Kg)
60 blikken bruine bonen
80 pakken spaghetti
18 L fruitcocktail
30L douchegel
15 L allesreiniger
10 flessen limonade
De bewoners van de opvang waren ontzettend blij met deze goederen! Wij willen nogmaals namens onze stichting hartelijk dank zeggen aan u allen, zonder jullie bijdrage was dit niet mogelijk geweest.❤️
Een speciale dank aan Groothandel Sunda & alle donateurs👏🏼
Together, we all can make a difference]]>
<![CDATA[Het stoelenproject - Coronacrisis]]>Tue, 14 Apr 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/het-stoelenproject-coronacrisisVandaag heeft Stichting GratefulGiving maaltijden geregeld voor 50 daklozen van Amsterdam
“Geen mens is hetzelfde, iedereen is uniek. Dat geldt ook voor dak- en thuislozen.” Dat is de visie van Het Stoelenproject, die wij zeker met hen delen.
Stoelenproject / Koken in een andere keuken is opgericht in 1989 en is een laagdrempelige opvang voor mensen die dak- en/of thuisloos zijn in Amsterdam. Iedere avond van 15 september tot en met 30 april bieden zij onderdak en eten en drinken aan 50 daklozen.
In deze coronacrisis willen wij ook onze bijdrage leveren aan deze doelgroep, en erbij stilstaan dat óók zij het zwaar hebben.
Wij hebben gezorgd voor een warme maaltijd en een toetje. Dit bestond uit een lekkere nasi, chinese groente, kipfilet en een lekker bakje fruit.
De warme maaltijden zijn gesponsord door restaurant Roti Tori en het toetje door restaurant Cornelia, beide gevestigd in Nootdorp.
Als laatste willen wij afsluiten met een groot applaus voor alle vrijwilligers, die zelfs in deze omstandigheden klaarstaan voor de daklozen van Amsterdam. 👏🏽👏🏽👏🏽
]]>
<![CDATA[Project Ipse de Bruggen 2+3 - Coronacrisis]]>Thu, 02 Apr 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/ipse-de-bruggen-23-coronacrisisAfgelopen maandag en vandaag is Stichting GratefulGiving langs geweest bij 2 andere locaties van Ipse de Bruggen die gevestigd zijn in Delft.
Roti Tori heeft wederom heerlijke maaltijden klaargemaakt voor de cliënten en hulpverleners van deze 2 locaties.
Meer weten over Ipse de Bruggen, lees dan onze blogpost van 27 maart!
Nogmaals een applaus voor de hulpverleners van deze organisatie
]]>
<![CDATA[Crowdfunding ongedocumenteerde jongeren - Coronacrisis]]>Wed, 01 Apr 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/crowdfunding-ongedocumenteerde-jongeren-coronacrisis
Beste lezer,
Stichting Grateful Giving is nu druk bezig met het organiseren van projecten, om in deze tijden van crisis de pijn enigszins te verlichten. Zo hebben wij in de omgeving van Den Haag al bij een aantal instelling maaltijden gedoneerd.
Tijdens de zoektocht naar het volgend project van onze stichting kwamen we te horen over een groep 𝐨𝐧𝐠𝐞𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐧, met een grootte van ruim 𝟏𝟎𝟎 man. Deze jongeren verblijven nu in een vervallen garage in Amsterdam Zuidoost. Vanwege de complexe Europese regelgeving omtrent immigranten kunnen zij nu nergens anders terecht. Deze doelgroep, die vaak vergeten wordt, is erg kwetsbaar. Er zijn weinig voorzieningen aanwezig en er is weinig geld om deze mensen te onderhouden.
In samenwerking met stichting Family on a Mission willen wij deze mensen helpen door levensmiddelen te doneren. Dit kunnen wij echter niet doen zonder uw hulp. Wij willen via deze crowdfunding geld ophalen om de levensmiddelen aan te kunnen schaffen (zie lijst hieronder voor toelichting over welke levensmiddelen). Donaties van alle bedragen zijn meer dan welkom. Zoals het nu duidelijker is dan ooit; samen komen we er!
Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Stichting Grateful Giving

https://www.gofundme.com/f/coronahulp-voedingspakketten-vluchtelingenkampen?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=p_cp+share-sheet&fbclid=IwAR0uiNzOJ3EVhe7yJPsXVUhKz-_opaRqE9ryF-0Uj6zEsEdbhPf6p4iHVpc

* Rijst
* Olie
* Zout, suiker
* Maggie blokjes
* Thee
* Koffie
* Bruine bonen
* Kidney bonen
* Couscous
* Noten
* Pasta
* Chilli
* Tonijn en sardien in blik
]]>
<![CDATA[Project Ipse de Bruggen 1 - Coronacrisis]]>Fri, 27 Mar 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-ipse-de-bruggen-1-coronacrisisVandaag is Stichting GratefulGiving langs geweest bij een van de zorglocaties van Ipse de Bruggen in Nootdorp. Ipse de Bruggen heeft diverse zorglocaties die gevestigd zijn in Zuid-Holland. De locatie waar wij vandaag zijn geweest vangt 19 mensen op met een beperking. Deze organisatie heeft als doel hun cliënten te ondersteunen bij hun autonomie en zelfbeschikkingsrecht.
In het kader van de verjaardag van een van de bewoners, hebben wij heerlijke bami, kip en een gezonde slade gedoneerd aan deze instelling. Met dank aan onze sponsors: Roti Tori, Sunda BV en Talha Kip Groothandel.
Verder willen wij nog onze speciale dank uiten aan de zorgverleners van Ipse de Bruggen. Voor de kwetsbare doelgroep waarmee zij werken, waarvan een groot deel met een verstandelijke beperking, hebben extra moeite met de situatie waarin we nu zitten. #ZorgHelden
In de komende periode zullen langs een aantal andere locaties van Ipse de Bruggen gaan. #StayTuned
Helaas konden Rashmi en Vivek, de overige 2 bestuursleden, vandaag niet aanwezig zijn. Zij zijn namelijk ook werkzaam in de zorg en we weten allemaal hoe hard deze hulpverleners nodig zijn!
]]>
<![CDATA[Project Shanti Bhawan en Noeroel Islam - Coronacrisis]]>Mon, 23 Mar 2020 07:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-shanti-bhawan-en-noeroel-islam-coronacrisisVandaag hebben wij, Stichting GratefulGiving , een bezoek gebracht aan ouderen in Den Haag in het kader van de coronacrisis.
Het is onze taak als jongeren om hulp te bieden aan hen die door het coronavirus beperkt zijn in het dagelijks leven. Daarom hebben wij vandaag, wederom met behulp van restaurant Roti Tori, maaltijd pakketten afgeleverd bij woongroep Shanti Bhawan te Den Haag. Uiteraard hebben wij de maatregelen in acht genomen.
Ook hebben wij maaltijden aan Noeroel Islam gedoneerd. Zij zullen namens ons de maaltijden schenken aan hulpbehoevende gezinnen die zich daar zullen melden.
Middels deze bijdrage proberen wij (voornamelijk) jongeren te stimuleren om ook de medemens hulp te bieden.
Stay safe and remember... 1.5 meters distance!
“Together, we all can make a difference”
Met dank aan onze sponsors Sunda BV en Roti Tori
]]>
<![CDATA[Vivek Lakshman - Introductie]]>Sun, 01 Mar 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/vivek-lakshman-introductieMijn naam is Vivek Lakshman. Sinds kort ben ik officieel penningmeester van stichting greatful giving. In het dagelijks leven hou ik me vooral bezig met mijn studie, biomedische wetenschappen aan de Univeristeit van Amsterdam. Toen ik nog in Suriname woonde hield ik me vaak bezig met vrijwilligerswerk aangezien ik het erg belangrijk vind om mijn bijdrage te leveren aan de samenleving. Ondertussen woon ik al bijna drie jaar in Nederland en ik merkte dat ik het sociale werk erg begon te missen. Ik zag toen dat Rashmi en Azhaar een prachtig initiatief hebben genomen en het is mij een eer om daar nu aan deel te mogen nemen. Ik kijk ernaar uit om samen met ons team een terug te geven aan onze samenleving!]]><![CDATA[Project Lotjeshuis - Paramaribo]]>Mon, 27 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-lotjeshuis-paramariboOp 27 januari heeft Stichting GratefulGiving een donatie gedaan aan het Lotjeshuis. Het Lotjeshuis vangt ondervoede en in de steek gelaten kinderen op en heeft als doel hen vakkundige naverzorging te geven. Aan het Lotjeshuis hebben wij voornamelijk baby-/kinderkleding gedoneerd. Daarnaast hebben wij namens een sponsor ook een geldbedrag gedoneerd. Thanks for the good work Lotjeshuis!
 
Met Project Lotjeshuis komen wij aan het einde van onze missie in Suriname. Till the next time SU!]]>
<![CDATA[Project Bibliotheek Anton de Kom Universiteit van Suriname - Paramaribo]]>Mon, 27 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-bibliotheek-anton-de-kom-universiteit-van-suriname-paramaribo​Op maandag 27 Januari heeft Stichting GratefulGiving meer dan 200 universitaire boeken gedoneerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Deze boeken zijn in Nederland ingezameld door de heer Rishi Soekhoe. 
Hiermee hopen wij een steentje bij te dragen aan de educatie van Surinaamse studenten, sinds het stimuleren van educatie een belangrijk doel van ons is. 

“An investment in knowledge pays the best interest” - Benjamin Franklin ]]>
<![CDATA[Project Anniecrèche - Paramaribo]]>Tue, 21 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-anniecreche-paramariboOp dinsdag 21 januari hebben wij namens stichting GratefulGiving Anniecrèche bezocht. Dit dagcentrum is voor jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en wordt door middel van begeleiding, therapie en onderwijs met het kind gewerkt aan diverse ontwikkelingsdoelen. 
Vanwege positieve persoonlijke ervaringen met Anniecrèche besloten wij om verschillende spullen te doneren waaronder knuffels, speelgoed, speelklei, snoepzakjes en knutselspullen (z.a. stickers, lijm, glitters ect). 
Thanks for the good work Anniecrèche and up to our next project!]]>
<![CDATA[Project Het Parelhuis - Paramaribo]]>Mon, 20 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-het-parelhuis-paramaribo​Op maandag 20 januari hebben wij namens Stichting GratefulGiving Het Parelhuis bezocht. Dit is een tehuis voor kinderen die HIV geïnfecteerd zijn. Het tehuis bestaat uit 11 kinderen. De reden dat wij gekozen hebben om een donatie te schenken aan deze doelgroep, is omdat kinderen vaak te maken krijgen met vooroordelen, buitensluiting en verwaarlozing. Daarom zijn wij blij dat Het Parelhuis deze kinderen opvangt. 
In dit tehuis hebben wij een verschillende dingen gedoneerd zoals; flesjes nutridrinks, verband, nagellak, tennisrackets, haarspullen, onderkleding en een doos vol kleding. Daarnaast konden de kinderen genieten van een heerlijke maaltijd nasi kip met lekkere fernandes. Thanks for the good work Parelhuis!]]>
<![CDATA[Project Huize Francis - Nickerie]]>Sun, 19 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-huize-francis-nickerieOp zondag 19 januari heeft Stichting GratefulGiving een donatie gedaan aan Huize Francis. Dit tehuis vangt ouderen op die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Hier hebben zij levensmiddelen, pampers, katheter en urinezakken gedoneerd.]]><![CDATA[Project Zr D. Dankers centrum - Nickerie]]>Sat, 18 Jan 2020 08:00:00 GMThttp://gratefulgiving.nl/blog/project-zr-d-dankers-centrum-nickerie​In dit opvangcentrum voor kinderen met een lichamelijke/verstandelijke beperking, heeft Stichting GratefulGiving levensmiddelen gedoneerd. 
Het is heel bijzonder om te zien dat Zr. D. Dankers Centrum heeft gekozen om de zelfredzaamheid bij de kinderen te stimuleren. Dat is een van de redenen dat wij gekozen hebben om een donatie aan deze stichting te doen. ]]>